WORLDCOOK'S REIZEN - PUTTEN (Nederland)
Recepten uit Nederland Reizen naar Nederland Reizen naar andere landen

Putten ligt op de prachtige Veluwe. Het is omringd door bossen en we hebben er dan ook eindeloos gefietst. Putten is bij veel mensen bekend om wat er in de Tweede Wereldoorlog gebeurd is; op de eerste oktober 1944 werden er zeshonderd mannen mee naar Duitsland genomen, van wie er maar 48 zijn teruggekeerd. Het was waarschijnlijk een wraakactie op de gevechten die twee weken daarvoor in de buurt van Arnhem hadden plaatsgevonden. De vage schaduw van deze gebeurtenis ligt nog steeds over het dorp, aangezien er nog mensen leven die het hebben meegemaakt.
Het gebied rondom Putten is een heel populair vakantiegebied. Wij vonden de schaapskudde in Ermelo erg leuk. We bleven tot het einde van de middag, om de schapen thuis te zien komen naar hun stal. De kudde wordt gerund door vrijwilligers en leeft van donorgeld. 150 jaar geleden hadden veel boeren nog schapen, voor de wol, melk en mest. Koeien waren vaak te duur. Vandaag de dag houden de boeren voornamelijk koeien. Bio-industrie en chemische kunstmest zijn meer regel geworden, en de hoeveelheid grazende schapen is nog maar klein. De schapen plachten de heide kort te houden, zodat gras en bomen geen kans kregen. Nu de schapen verdwijnen, loopt de hei het risico hetzelfde lot te ondergaan.

De foto ohieronder is genomen in Veendam, Groningen. We waren met de oude Bristol op weg naar Putten maar helaas gaf deze het onderweg op en moesten we gesleept en opgehaald worden. We verzinnen van alles om de vakantie spannend te houden!