WORLDCOOK'S REIZEN - CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK
Recept uit de Centraal-Afrikaanse Republiek Reizen naar andere landen
De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) is een arm land, gelegen in, zoals je zou verwachten, het midden van Afrika. Het grenst nergens aan de zee en wordt omgeven door landen die zich vaak in een conflictstadium bevinden; reizen wordt dan ook vaak afgeraden, hetgeen jammer is want CAR is een prachtig land. Het heeft een indrukwekkende natuur met bergen en jungles en wilde dieren zoals de gorilla. De hoofdstad Bangui ligt aan de rivier de Ubangi, waar kleine vissersbootjes de hele dag op en neer gaan naar DR Congo aan de overkant.
Al in 1000 voor Christus werd de Centraal Afrikaanse Republiek bewoond door Ubangiaans sprekende mensen. In 1889 bouwden de Fransen een post in Bangui en bezetten het land tot 13 augustus 1960, het jaar waarin de onafhankelijkheidsgolf in Afrika plaats had.
In de hoofdstad is internationaal eten te vinden, maar het is niet te betalen. Dat is niet erg want lokaal eten is ook heerlijk; men eet rijst, bananen (groen en zoete) kip, garnalen, pinda's, spinazie (of amaranth), okra en niet te vergeten fufu (cassave), zoals in veel Afrikaanse landen. Het fruit is heerlijk, avocado's zijn er volop en je kunt overal grote koele flessen Primus (lokaal biet) krijgen. Men maakt ook palmwijn en bananenwijn. Spinazie met pinda's is een lokale schotel.
Klik voor grote foto